Insitututul de Geologie și Seismologie din Chișinău participă ca Partener în cadrul proiectului de cercetare competitivă „Rapid Earthquake Damage Assessment Consortium–REDACt"–BSB 966, co-finanțat de Programul Operațional Comun Bazinul Mării Negre 2014-2020.
Proiectul analizează teritoriile eligibile prin programul operațional, acoperind inclusive zonele de frontieră. Obiectivele acestuia includ: dezvoltarea unui sistem informațional integrat care va evalua daunele provenite în urma activităților seismice în timp real și în cazul scenariilor predefinite; desfășurarea de acțiuni de comunicare și diseminare a rezultatelor, inclusiv dezvoltarea unei aplicații mobile, cu scopul creșterii gradului de conștientizare publică și îmbunătățire a siguranței la cutremure. Obiectivul principal al proiectului este îmbunătățirea măsurilor de prevenire și răspuns în cadrul situațiilor de urgență cauzate de cutremure, crescând reziliența împotriva riscului seismic.
Consorțiul este condus de liderul de proiect International Hellenic University (Grecia), iar printre parteneri se mai numără: Institute of Engineering Seismology & Earthquake Engineering (Grecia), Democritus University of Thrace (Grecia), Gebse Technical University (Turcia) și Universitatea „Ovidius” din Constanța (România).
Durata Proiectului este de 30 luni și bugetul acestuia este de 974,860.00 €.
Detalii suplimentare pot fi găsite pe pagina web a proiectului (link).
Manager de Proiect - Sergiu Troian ([email protected])